LA PROPIETAT INDUSTRIAL


En un moment en que sembla que la crisi ha tocat fons i que s'albira una lenta recuperació, s'ha de reflexionar en com seran les empreses amb futur i quina ha de ser la tendència de les empreses actuals per anar cap a aquell model viable.

A més de molts altres ingredients necessaris per fer viable una empresa, un de principal, des del meu punt de vista, és el de la correcta gestió dels drets sobre les creacions, les invencions, els models d'utilitat, els dissenys, el saber fer o "know how", el resultat de la recerca, la imatge i les marques comercials.

Quants diners s'estan perdent actualment per no saber gestionar bé tots aquells drets? moltíssims. Jo ho veig cada dia.

Som un País amb un teixit industrial creatiu i innovador, però no tenim aquest mateix talent a l'hora de protegir els drets sobre els resultats d'aquella creativitat i innovació, ni tampoc els resultats de la recerca de les nostres universitats i centres tecnològics.

Una sola invenció, ben protegida, a nivell nacional o a nivell mundial, pot ser ja motiu i fonament d'una empresa potent. Conec empreses gironines molt viables i sanejades que fabriquen i comercialitzen un sol model de màquina, que tenen ben patentada i protegida i que poden vendre amb un marge important, amb gran valor afegit.

A més de saber protegir aquells drets esmentats, és cert que també s'han de saber gestionar i convertir-los en una activitat empresarial.

Ara és moment de crear, de innovar, de investigar; però amb això no n'hi ha prou, ara és també moment de prendre consciència sobre la necessitat de protegir degudament el resultat d'aquella creació, innovació, invenció i recerca i també el moment de saber convertir aquell resultat en un fonament empresarial viable, de valor afegir i d'èxit.


Són necessaris força altres ingredients per cuinar un bon projecte empresarial, però en la meva opinió, aquests són essencials. 

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada